ο της βρώσεως της μενούσης εις τον αιώνα
πλουσιοπάροχος χορηγός,
ο δοτήρ των αγαθών,
ο δέ Ηλιού τροφήν αγεώργητον πηγάσας,
η ελπίς των απηλπισμένων,
η βοήθεια των αβοηθήτων και σωτηρία των ψυχών ημών.
Ευλόγησον τα δώρα ταύτα
και τους ταύτα σοι προσκομίσαντας,
εις δόξαν σήν και τιμήν
του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου.
Παράσχου δέ, αγαθέ,
τοις ευπρεπίσασι τους πλακούντας τούτους,
πάντα τά εγκόσμια καί υπερκόσμια αγαθά σου.
Εύφρανον αυτούς εν χαρά μετά του προσώπου σου,
δείξον αυτοίς οδούς προς σωτηρίαν.
Τα αιτήματα τών καρδιών αυτών καί πάσαν
τήν βουλήν αυτών ταχέως πλήρωσον,
οδηγών αυτούς προς εργασίαν τών εντολών σου,
ίνα διά παντός εν ευφροσύνη καί αγαλλιάσει
υμνώσι καί δοξάσωσι
το πάντιμον καί μεγαλοπρεπές όνομά σου,
πρεσβείαις της υπερευλογημένης Θεοτόκου,
του αγίου ένδοξου νεομάρτυρος Φανουρίου,
του Θαυματουργού, καί πάντων σου τών αγίων.
Αμήν.
Συνταγή Φανουρόπιτας
Yλικά
-220 γρ. ηλιέλαιο
-450 γρ. ζάχαρη
-500 χυμό πορτοκάλι
-1 κγ. γαρύφαλλο
-μισή κγ. κανέλα
-100 γρ. ψίχα αμυγδάλου
-500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τη συνταγή, χτυπώντας δυνατά με το μίξερ τη ζάχαρι με το ηλιέλαιο.
Στον χυμό του πορτοκαλιού ρίχνουμε το γαρύφαλλο και την κανέλα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε αυτό το μίγμα στο πρώτο μπωλ με τη ζάχαρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ψίχα αμυγδάλου και το αλεύρι, ανακατεύοντας με το μίξερ.
Αφού βουτυρώσουμε ένα ταψί 25Χ30 εκατοστά, αδειάζουμε το μίγμα και το στρώνουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. ( θα σας πρότεινα στον αέρα. Πάραυτα όμως την συγκεκριμένη συνταγή την έχουν ψήσει στις αντιστάσεις μερικοί)
Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και γυρίζουμε την πίτα ανάποδα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη.
Κέντρο Αστρολογίας και Χαρτομαντείας -Planet TAROT System